Cele mai sănătoase legume și fructe – trebuie să fie ecologice?

Cele mai sănătoase legume și fructe sunt, pe scurt, cele care sunt bune pentru sănătatea noastră. Trebuie să fie eco? Ar fi perfect, deoarece nici cele mai sănătoase legume sau fructe umplute cu compuși chimici nu vor fi neapărat atât de sănătoase … Ce legume merită să cumperi organice și care poți merge la un fructar obișnuit? Deci despre asta în această postare.

Raport CEE – ghid de cumpărare

În fiecare an, se pregătește un ghid care spune consumatorilor ce fructe și legume sunt cele mai expuse absorbției pesticidelor și care absorb cantitatea lor neglijabilă. Vorbesc despre un raport pregătit de EWG (adică, Grupul de lucru pentru mediu). Este o organizație non-profit americană, specializată în cercetarea mediului pentru substanțe toxice.

Organizația CEE testează în fiecare an cele mai populare produse proaspete (pe piața SUA) pentru conținutul de pesticide. Pe baza acestui fapt, se creează un ghid, datorită căruia puteți vedea ce legume și fructe acumulează cele mai multe substanțe chimice și care nu îl acumulează aproape deloc.

În 2019, au fost analizate aproximativ 41.000 de probe de legume și fructe pentru a compila o listă cu cele mai curate 15 fructe și legume (așa-numitul Clean Fifteen) și cele 12 cele mai murdare (așa-numitul Dirty Dozen 12). Ghidul CEE vă ajută să alegeți legumele cel mai puțin contaminate cu pesticide și fructele cultivate în mod convențional.

Legume și fructe fără substanțe chimice … este un lucru din trecut

Lumea ar fi mai sănătoasă și mai frumoasă dacă toate legumele și fructele ar fi cultivate fără utilizarea substanțelor chimice. Din păcate, nu este cazul. Trăim vremuri în care cele mai importante criterii sunt prețul și profitul, deseori în detrimentul calității. Conform raportului CEE pentru 2019, aproape 70% din produsele vândute în SUA conțin reziduuri de pesticide …

Când citiți astfel de date, cel mai sigur ar fi să ajungeți la propriile legume și fructe direct din grădină sau să faceți cumpărături în magazine ecologice. Probabil vă întrebați dacă spălarea legumelor și fructelor vă poate ajuta să scăpați de acele pesticide urâte?

Din păcate, trebuie să te dezamăgesc. Înainte de studiu, toate fructele și legumele erau spălate sau chiar decojite. La fel cum pregătim aceste produse acasă înainte de a le consuma. După cum arată raportul CEE, este imposibil să speli totul … Spălarea simplă a legumelor și fructelor nu îndepărtează pesticidele din acestea, după cum confirmă raportul CEE.

Cea mai mare surpriză din raportul CEE 2019

Kale s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari surprize din raportul din 2019. După cum arată raportul CEE, este extrem de popular și considerat a fi una dintre cele mai sănătoase legume crucifere și este una dintre cele mai poluate … Kale era bogat în pesticide și, în acest sens, era pe locul 3 după căpșuni și spanac. Aceasta este o veste tristă pentru fanii sucurilor verzi și a smoothie-urilor verzi.

Desigur, nu vreau să descurajez pe nimeni să mănânce varză. Dimpotriva! Kale este o plantă extrem de valoroasă pentru sănătate, cu multe proprietăți de sănătate. Cu siguranță, totuși, merită să ajungeți la varză în versiunea organică. Te încurajez să-ți crești propria într-o grădină sau o oală pe balcon. Am testat ambele versiuni și trebuie să recunosc că kale este o plantă nesigură și cu creștere rapidă.

Este timpul pentru Dirty 12, care este o listă cu cele 12 cele mai contaminate cu pesticide legume și fructe. Dirzen Dozen, cunoscut și sub numele de Dirty Dozen, acoperă legumele și fructele cu cea mai mare susceptibilitate la contaminare cu produse de protecție a plantelor.

Și ce era pe această listă în 2019?

Să verificăm cele mai murdare legume și fructe. Merită să cumpărați legume și fructe din această listă în versiunea eco. Căpșunile se aflau în vârful Brudna 12 pentru a patra oară la rând. Spanacul a ocupat locul doi, iar varza mea preferată a sărit pe locul trei.

Mai mult de 92% din probele de varză testate conțineau 2 sau mai multe reziduuri de pesticide, iar o probă conținea până la 18 reziduuri diferite. Cel mai frecvent detectat pesticid (60% din probele de varză) a fost Dacthal, un agent puternic de combatere a buruienilor recunoscut de Agenția SUA pentru Protecția Mediului ca potențial cancerigen pentru om pe baza studiilor efectuate pe animale. În Europa, această măsură a fost interzisă din 2009.

Conform raportului CEE, s-a constatat că peste 90% din probele de căpșuni, mere, cireșe, spanac, nectarine și varză conțin cel puțin 2 pesticide. Căpșunile cultivate în mod tradițional conțineau în medie 7 pesticide diferite pe probă, iar cele mai murdare căpșuni conțineau chiar și 23 de pesticide diferite.

Trebuie să vă fie frică de pesticide?

Pesticidele nu sunt altceva decât agenți toxici folosiți pentru uciderea dăunătorilor, cum ar fi insectele, buruienile și ciupercile. Dintre acestea, se pot menționa insecticidele, fungicidele, erbicidele, rodenticidele și alte substanțe chimice utilizate pentru protejarea plantelor împotriva bolilor. Din păcate, pe lângă protejarea plantelor împotriva dăunătorilor, acestea reprezintă și o amenințare pentru sănătatea umană.

La rândul său, consumul unei diete bogate în alimente organice este asociat cu un risc mai mic de cancer. Un studiu realizat de Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetare Medicală a descoperit legătura dintre alimentele organice și riscul de cancer. Care a fost rezultatul acestui studiu? S-a constatat că persoanele care au consumat cele mai multe alimente organice au avut în medie un risc cu 25% mai mic de a dezvolta cancer (inclusiv cancer de sân, prostată, colon și piele).

Acesta este un alt argument pentru a ajunge la alimente ecologice. Legumele și fructele din Dirty 12 ar trebui cumpărate din surse fiabile, deoarece acumulează o mulțime de reziduuri chimice. Dacă aveți o astfel de oportunitate, cumpărați aceste produse în versiunea eco. Chiar dacă cumpărați căpșuni sau mere neecologice, în opinia mea este mai bine să le folosiți decât să le renunțați cu totul. Fructele, chiar și cele neorganice, vor fi o alegere mult mai bună decât dulciurile procesate pline de zahăr alb și grăsimi.

ABOUT THE AUTHOR