Ierburile nu vor vindeca diabetul, dar unele dintre ele – atunci când sunt utilizate cu acordul unui medic – pot fi utile pentru persoanele cu diabet zaharat sau pre-diabet, deoarece scad nivelul zahărului din sânge și ajută la menținerea valorilor normale ale acestuia și susțin metabolismul glucide și grăsimi. Ce plante pentru a reduce zahărul ar trebui să alegeți și cum să le utilizați?
Ierburile pentru scăderea zahărului trebuie utilizate atât atunci când nivelul zahărului din sânge este ușor crescut, cât și în pre-diabet sau când medicul a diagnosticat deja diabet. Substanțele conținute în ele îmbunătățesc funcționarea ficatului și a pancreasului, susțin metabolismul adecvat al carbohidraților și metabolismul adecvat al glucozei sub influența insulinei.
Prin urmare, ierburile pentru scăderea zahărului nu numai că scad nivelul zahărului, dar pot reduce sau aproape complet elimina disconforturile asociate cu fluctuațiile nivelului de glucoză din sânge, cum ar fi oboseala sau foamea. Merită să folosiți atât ierburi unice cu efecte dovedite, cât și amestecuri de plante preparate fie de profesioniști (le puteți cumpăra în magazinele de plante sau farmacii), fie pe baza rețetelor dezvoltate de ierbari.
Cu toate acestea, este important ca ierburile să fie selectate în mod corespunzător și să nu interacționeze cu medicamentele prescrise de un medic – deci este atât de important ca persoanele care suferă de diabet (sau au pre-diabet) și să ia medicamente, să consulte medicul este implicat tratamentul pe bază de plante.
Ierburi care scad zahărul: care funcționează cu adevărat?
Dintre sutele de plante și plante cunoscute de noi, doar unele dintre ele au proprietăți de scădere a zahărului.
Cele mai eficiente plante medicinale pentru reducerea zahărului sunt:
- dud alb
- păpădie
- scoarță de scorțișoară
- strada cu plante medicinale
- înțelept medical
- fruct de ienupăr
- urzică
- frunze de căpșuni sălbatice
- frunze de afine
- floarea de soc
- schinduf.
Ierburi pentru reducerea zahărului – dud alb
Dudul alb seamănă cu murul alb, dar este mult mai gustos decât el. Extractul de frunze de dud alb are proprietăți de scădere a zahărului, deoarece inhibă secreția de enzime responsabile de descompunerea zaharozei și amidonului, limitând astfel transformarea lor în glucoză. O infuzie de frunze de dud previne, de asemenea, creșterea nivelului de zahăr din sânge după masă, ajutând la menținerea nivelului corect de glucoză din serul sanguin.
Ierburi pentru reducerea zahărului – păpădie
Păpădia este recomandată mai ales în stadiile incipiente ale diabetului, deoarece conține inulină, care ajută la reglarea nivelului de zahăr și are un efect pozitiv asupra echilibrului carbohidraților din organism, scade și indicele glicemic al alimentelor și încetinește absorbția zahărului din alimente . Păpădia are, de asemenea, grijă de nivelul adecvat de colesterol și trigliceride din sânge și are un efect bun asupra metabolismului. Funcționează și colagog și colagog.
Păpădia populară stimulează funcția ficatului și susține secreția de bilă și sucuri digestive. Are un efect pozitiv asupra funcționării intestinelor, previne reținerea conținutului de alimente în ele și previne constipația. Are efect diuretic, datorită căruia organismul este mai bine curățat de toxine. Este bine să bei păpădie după tratamente cu antibiotice pentru a regenera ficatul. Poate fi folosit sub formă de suc de frunze proaspete și un decoct de rădăcini uscate.
Ierburi pentru scăderea zahărului – scorțișoară
În bucătăria poloneză, este folosit în principal ca condiment. Între timp, extractul de scorțișoară conține antioxidanți care pot regla nivelul de glucoză din sânge stimulând receptorii de insulină de pe suprafața membranelor celulare și făcându-i mai sensibili la efectele acestui hormon – și asta scade nivelul zahărului din sânge.
Cele mai valoroase substanțe de scorțișoară care promovează sănătatea sunt aldehida cinamică, care are proprietăți anticanceroase, și epicatechina, care, împreună cu aldehida, pot preveni dezvoltarea bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson, și susțineți tratamentul acestora. Extractul de scoarță de scorțișoară și uleiul de scorțișoară sunt utilizate în intoxicații alimentare și diaree. Uleiul de scorțișoară stimulează suplimentar secreția de suc gastric și previne tulburările intestinale, în timp ce extractul de scoarță de scorțișoară din Ceylon previne ulcerul gastric.
Ierburi pentru reducerea zahărului – salvie medicală
Salvia poate beneficia, de asemenea, de nivelul zahărului din sânge, așa cum au arătat unele studii atât la animale, cât și la oameni. Un studiu efectuat pe șobolani a arătat că extractul de salvie a scăzut glicemia activând un receptor care elimină excesul de acizi grași liberi din sânge, ceea ce a crescut sensibilitatea la insulină.
La rândul său, un studiu la om a constatat că salvia reglează glicemia în mod similar cu unele medicamente pentru diabet. Cercetătorii speculează că acest lucru se datorează substanțelor active conținute în salvie, cum ar fi uleiul esențial, taninurile, saponinele, triterpenele, flavonoidele, acizii organici, precum și vitaminele și sărurile minerale.
Ajută la reglarea menstruației abundente și reduce durerea însoțitoare. În timpul menopauzei, calmează bufeurile și reduce frecvența transpirațiilor nocturne. În plus, reduce schimbările de dispoziție și ajută la combaterea insomniei. După masă, infuzia de salvie stimulează secreția de suc gastric și bilă, facilitează digestia și absorbția alimentelor. De asemenea, ajută în tratamentul indigestiei și flatulenței. Infuziile de salvie sunt folosite pentru tratarea ulcerelor gurii, a ulcerului bucal și a aftelor, a sângerării gingiilor și pentru ameliorarea durerilor de gât și a amigdalitei. Uleiul esențial și flavonoidele din salvie ajută la vindecarea petelor, acneei, psoriazisului și a pecinginei.
Nivelul zahărului din sânge este, de asemenea, reglementat de semințe de schinduf, care conțin 20-30 la sută. substanțe mucoase și o serie de ingrediente valoroase, inclusiv aminoacidul 4-hidroxiizoleucină, care crește cantitatea de insulină eliberată de celulele insulelor din Langerhans și polifenoli care îmbunătățesc sensibilitatea țesuturilor la insulină.
Schinduful consumat sub formă de grâu reduce creșterea postprandială a glucozei, deoarece întârzie golirea gastrică.
Schinduful ameliorează simptomele bolii ulcerului peptic și scade nivelul glicemiei și al colesterolului. Protejează celulele hepatice într-un grad comparabil cu silimarina utilizată în mod obișnuit în bolile hepatice. Extractele de schinduf au proprietăți antibiotice și antifungice. Cercetările științifice arată că semințele de schinduf pot avea proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antipiretice. În Asia, acestea sunt folosite pentru a stimula alăptarea. Compresele fierbinți din semințe de schinduf sunt utilizate pentru a trata furuncule, abcesele și ulcerele, precum și leziunile minore, vânătăile și vânătăile. În cosmetică, schinduful a câștigat faima ca antidot împotriva căderii părului.
Amestecurile de plante ale părintelui pentru diabet. Pe lângă ierburile unice, puteți utiliza și amestecuri de plante – gata preparate (sub formă de remedii) sau preparate de dvs. pe baza rețetelor dezvoltate de profesioniști. Unul dintre cele mai populare sunt amestecurile făcute de tatăl lui.